Kefiryoghurt

För en tid sedan köpte jag kefirgryn och började exprimentera... Nu har jag upptäckt lite goda recept och är redo att dela med mig :) Till att börja med vill jag informera att mjölkkefir inte är AIP utan något som jag återintroducerat till min kost. Jah bröjade med små mängder och ökade sakta men säkert. Nu gör jag kefir baserag på 2-3 dl grädde och 7-8 dl lantmjölk. Totalt en liter vätsta. Detta ger mig en liter kefir var 48e timme. Efter 48 timmar är all laktos borta, för den som är känslig.. Kefiren hamnar i kylen efter de första 48a timmana. I kylen fermenteras det låååångsamt och vätskan separerar sig till tunn vätska och vad jag kallar creme fraiche, en tjockare geggig konsistent. Smaken är syrlig och lätt kolsyrad. Svårt att förklara. Jag har lärt mig tycka om det. Caitlin, 8 månader, älskar det! Creme fraichen och vätskan mixas till lagom konsistens tillsammans med en banan och en gnutta vanilj om man önskar (obs! Vanilj är ej heller AIP) Blir en supergod krämig yoghurt, perfekt till mellis. Bör ej tas i samband med levaxin pga höga halter kalcium, kan göra det svårt för kroppen att tillgodose sig levaxinet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: