AIP-gröt


Sedan nyår 2017/18 har jag ätit strikt AIP (autoimmuna protokollet). Så småningom ska jag försöka återinföra lite livsmedel tex ägg och smör står högt på önskelistan..
Men det svåraste med att avstå majs, spannmål, gluten, mjölkprodukter och ägg är att hitta en bra frukost. Men nu har jag upptäckt den goooodaste frukostgröten ever! Riktigt längtar till frukost nu mera!
Här följer receptet:
1 blomkålshuvud
4-5 msk kokosfett
1 burk kokosmjölk
1 banan
Hallon
Kanel
Salt
Vaniljpulver
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Dela blomkålsbuketterna och gnid in dem i kokosfett och in i ugnen ca 20 minuter.
De ska inte få färg, bara mjukna. Spara blomkålsbladen, de är supergoda att använda till middagstillbehör!
Mixa blomkålen helt slät och tillsätt kokosmjölk efter eget tycke och smak. Jag brukar använda mig av santa maria organic som är fri från tillsatser.
Krydda med salt, kanel och en knivsudd vanilj. Vill man kan man ha i lite kokosmjöl som ger lite sötma. Eller så gör man supergod hallonsås och blandar i.
Hallonsåsen görs enkelt med en banan och hallon som man mixar i en kastrull. Låt koka upp och servera.
Gröten är supergod både varm och kall.
Kall med varm sås eller som på bilden, varm och blandad med hallonsås.
Kan tänka mig att den är underbar med rivet äpple och kanel också...
Smaklig frukost!