Thaisoppa
Det här är som en soppa á la pytt i panna-style.
I alla fall i mitt kök.
Det enda jag köpte nytt för denna rätt var en kyckling. Och det är ju lite kostsamt om man som jag vill ha en krav-märkt kyckling.
Hur som helst körde jag kycklingen i ugnen ca 20 minuter på 200°.
Lät den svalna och plockade sedan bort köttet, krossade skrovet och lät skrovet koka i 2 timmar på spisen under lock.
Jag hade i lagerblad, salt och lök som jag sedan silade bort.
När det var dags att göra soppan hackade jag upp lite mer lök, purjolök, morötter, palsternacka, vitlök och kycklingköttet.
Jag kryddade med koriander (massor) ingefära, mejram, basilika, limeblad (går bra med citrongräs också) och persilja.
Det fina är att man kan ha i vad som helst. Nästa gång testar jag nog med fänkål och rödlök också.
Allt blir gott med koriander, ingefära och salt.
På riktigt, jävlar vad gott det blev!
