Tzatsiki

 
Idag hade jag egentligen tänkt att jag skulle ätit yoghurt/fil till frukost, alltså den goda fermenterade varianten av kokosmjölk.
Men så igår kväll kläcker min man ur sig "den kan man väl ha som creme fraiche?"
Jaaa.. kanske det.

Så idag gjorde jag grekisla lammfärsspett, självklart kravmärkt och ekologisk svensk lammfärs, förvånansvärt billigt: 167 kr/kg. Kryddade med timjan, finhackad gul lök, salt och spiskummin.
Och ugnsrostade klassiska rödbetor.

Tzatsikin bestod av en halv riven gurka som jag pressade ur. Gurkvattnet blev smaksättare till bordsvattnet.
Hade jag vetat att jag skulle använda kokosmjölkyoghurten som creme fraiche hade jag gjort den lite tjockare... salt, vitlök, mer vitlök, och lite till salt..blanda-mumsa! Blev otroligt gott!
Och fermenterat! Är sjukt nöjd!

Serverade lammfärsspetten med lite rårivna polkabetor och vet ni, båda grabbarna åt massor!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: