Probiotika fermenterad kokosyoghurt

 
Så enkelt men lite mer tidskrävande än vanlig yoghurt som bara är att ta ur kylen.. men totalt värt det!
Du behöver:
En glasburk med lock
En burk kokosmjölk
1-2 probiotikakapslar

Jag fick tips att köpa probiotikakapslar, såna som går att öppna med ett pulver i. Köpte Probioplex och resultatet blev toppen!

Det första jag gjorde var att hälla av lite av "spadet" från kokosmjölken så att man får fram en skön konsistens på yoghurten. Jag upplevde att kokosmjölkyoghurten stelnade på sig lite under fermenteringen.

Häll kokosmjölken i en glasburk med lock och häll i en pulvret från probiotikakapseln. Rör om och sätt på locket. Låt stå i rumstemtperatur i ca 24 timmar eller längre. Ju längre ju syrligare!
Vill man snabbfermentera kan man ha i två kapslar och låta stå värmt, tex på ett element (ej över 40°), över natten. När man är nöjd med fermenteringsgraden så ställer man in yoghurten i kylen och där kan den stå i upp till 3-4 dagar... fermenteringen avtar i kylen.

Min rekomendation är att testa med en kapsel först och se hur magen reagerar. Det är miljontals nyttiga bakterier i probiotikan och för mycket av det goda kan sätta full fart på magen..!

Fermenteringen gör att kokosmjölken blir syrlig som fil eller lättyoghurt.. blanda i lite antioxidanter i form av blåbär och du har en frukost i världsklass!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: